pROGRAMI ZA ODRASLE

DIJAGNOSTIKA / PREVENCIJA / EDUKACIJA / VEŽBE


KOMPLETNI PROGRAMI NA JEDNOM MESTU

BOL U LEDJIMA, DISKUS HERNIJA, LUMBALNI I CERVIKALNI SINDROM, BOL U VRATU, DEFORMITETI TELA....

BOL U LEDJIMA
DISKUS HERNIJA

DISKUS HERNIJA / prevencija, edukacija i programi vežbi

Program se individualno prilagodjava u zavisnosti od položaja diskus hernije! Savetuju se individualne kunsultacije pre izrade programa. Jačanjem opružača kičmenog stuba i stomačnih mišića, uspešno može da se umanji bol. Svaki od programa ima sledeće:

  1. CILJANI PROGRAMI VEŽBI 
  2. TRI RAZLIČITA PROGRAMA ZA DISKUS HERNIJU
  3. JAČANJE TRBUŠNIH MIŠIĆA
  4. PROGRAM ISHTEZANJA
  5. E BOOK 
  6. PODRŠKA
INDIVIDUALNE KONSULTACIJE možete da zakažete na mail : zdravaledjakinezi@gmail.com
BOL U VRATU

Problem bola u vratu se često sreće kod radno sposobnog stanovništva. Veliki broj radnji u toku dana uključuje savijanje i previjanje ovog dela tela. Upotreba mobilnog telefona, položaj kompijutera u toku rada, obavljanje jutarnje higijene itd. Kod bola u ledjima je važno pravilno izvodjenje dnevnih aktivnosti i jačanje mišića vrata da bi se sprečili bolovi ovog dela tela. 

Savetuju se INDIVIDUALNE KONSULTACIJE (mail:zdravaledjakinezi@gmail.com) pre odabira programa. Programi samostalnog vežbanja obuhvataju programe vežbi ovog dela tela i sve preventivne mere i edukacije za obavljanje aktivnosti. 

 

BOL U GORNJEM DELU LEDJA

Bol u gornjem delu ledja najčešće obuhvata bol u vratu, ramenima i lopaticama. U ovom programu su obuhvaćene sve grupe i savetuje se jačanje kompletne ove regije ako imate neki bol, ukočenost ili neprijatnost ovog dela tela. Program uz odredjene vežbe sadrži i edukativni materijal koji obuhvata sve radnje u toku dana, na poslu ili kod kuće, koje mogu da utiču na bol ovog dela tela. Programi su dostupni 24h, sedam dana u nedelji.

INDIVIDUALNE KONSULTACIJE se savetuju pre početka programa i mogu da se zakažu na mail:zdravaledjakinezi@gmail.com 

BOL U DONJEM DELU LEDJA

Statistički podaci pokazuju da neku vrstu neprijatnosti u donjem delu ledja ima oko 90 % radno sposobnog stanovništva u nekom periodu. Najvažnije su preventivne mere i sprečavanje oštećenja ovog dela tela, koji je osetlji i često izložen nepravilnim savijanjima. Sedenje, podizanje, nošenje tereta, obuvanje, oblačenje itd… su sve radnje koje je potrebno da se izvode pravilno da bi se sprečile povrede ovog dela tela.

U ovom programu je poseban akcenat stavljen na vežbama za jačanje ledjnih mišića i stomačnog dela. Stabilnost ovog dela tela će značajno uticati na zdravlje celih ledja. Savetuju se individualne konsultacije, a program i sadržaj možete da pogledate na sledećem linku..

DEFORMITETI KIČMENOG STUBA

Deformiteti kičmenog stuba mogu da budu fukcionalni i strukturalni. Tada govorimo o kifotičnom lošem držanju ili kifozi, skoliotičnom lošem držanju ili skoliozi, lordotičnom lošem držanju ili lordozi.

Programi kod deformiteta tela se izradjuju za decu i odrasle. Potrebne su individualne konsultacije pre početka programa. Vežbe je moguće izvoditi samostalno uz praćenje na mesečnom nivou. 

Uz svaki program se dobijaju vežbe u audio i video formatu, edukativni materijal o zdravim navikama u svakodnevnim aktivnostima.

Konsultacije možete da zakažete na mail: zdravaledjakinezi@gmail.com

PROGRAMI I EDUKACIJA
KINEZITERAPIJA

PROGRAMI I EDUKACIJA

Edukacija OSLOBODITE SE BOLA U LEDJIMA obuhvata  tehnike sa kojim se u svakodnevnom životu mogu korigovati aktivnosti koje se ponavljaju.

Navike izvodjenja odredjenih pokreta su mehaničke, tako da samo izvodjenje pravilnih dnevnih aktivnosti može po automatizmu da se izvodi pravilno. Materijal za edukaciju obuhvata sve radnje koje se ponavljaju u toku dana i koje se često izvode. 

Navika redovnog vežbanja terapeutskih vežbi i vežbi jačanja struktura koje su zadužene za stabilnost tela, su deo ove edukacije.

Programi mogu da se prate sa bilo kog uredjaja ili mesta. Program može da se prilagodi individualno. 

Klikom na sledeći link možete da se PRIJAVITE ZA PROGRAM.

Ako su vam potrebne dodatke konsultacije možete da pišeta na mail:zdravaledjakinezi@gmail.com

 

ZAKAŽITE TERMIN

KONTAKT

kONTAKT

ADRESA

Bulevar Arsenija Čarnojevića 64
NOVI BEOGRAD

POZOVITE

061 2234 777

Email

zdravaledjakinezi@gmail.com

Scroll to Top
Scroll to Top